- Dit onderwerp bevat 3 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 1 maand, 3 weken geleden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Ik heb een vlierbessenwijn gemaakt maar in plaats van verse vlierbessen te gebruiken heb ik gedroogde bessen genomen.Nu is de wijn te overheersend en te sterk van smaak en ik wil hem graag gaan verdunnen.
Hoe doe ik dit,gewoon met water of gaat het anders?
Bedankt,Ciska
Te geconcentreerde vlierbessenwijn is inderdaad niet lekker. Waarschijnlijk heeft de wijn veel te veel tanines. Tanines verdwijnen heel langzaam. Dus als je de wijn enige jaren n een fles laat staan (4 of 5 jaar) zal de wijn waarschijnlijk beter zijn.
Verdunnen met water is niet aan te raden: het alcoholpercentage gaat dan omlaag en het gaat ten koste van de smaak.
Een andere oplossing is de wijn te mengen met andere wijnen, zoals braam of rozenbottel. Eerst even proeven om een verhouding te bepalen!
Hoe bepaal ik hoeveel water ik kan toevoegen. Dis maw als ik 10 liter most heb, dus bv gekneusde druiven, hoeveel water kan/moet ik dan toevoegen?
Nooit water toevoegen! Als je sap tekort komt doen dan wat druivensap uit de supermarkt.