- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 2 jaren, 2 maanden geleden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Ik probeer al 5 jaar vlierbloesemwijn te maken, maar hij mislukt elke keer. Vorige jaren had hij een rare nasmaak. Maar dit jaar lijkt hij voor de eerste keer geen nasmaak te hebben, maar is hij best wel zuur. Had ik het gistingsproces eerder moeten stoppen? Of kan ik hem nu nog een beetje zoet maken?
Of had ik een andere gist moeten gebruiken, die niet alle suiker zou hebben omgezet? Mvg Anja
Je kunt je wijn nog een beetje zoeter maken met glycerine. Halve liter van je wijn nemen en telkens een theelepeltje met glycerine daaraan toevoegen totdat de wijn naar jouw smaak zoet genoeg is. Dan uitrekenen hoeveel theelepeltjes dat je nodig hebt voor je hele voorraad.
Misschien helpt het als je jouw recept even plaatst?