3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #59739 Reageer

    Anja
    Gast

    Ik probeer al 5 jaar vlierbloesemwijn te maken, maar hij mislukt elke keer. Vorige jaren had hij een rare nasmaak. Maar dit jaar lijkt hij voor de eerste keer geen nasmaak te hebben, maar is hij best wel zuur. Had ik het gistingsproces eerder moeten stoppen? Of kan ik hem nu nog een beetje zoet maken?
    Of had ik een andere gist moeten gebruiken, die niet alle suiker zou hebben omgezet? Mvg Anja

    #60228 Reageer

    Math
    Gast

    Je kunt je wijn nog een beetje zoeter maken met glycerine. Halve liter van je wijn nemen en telkens een theelepeltje met glycerine daaraan toevoegen totdat de wijn naar jouw smaak zoet genoeg is. Dan uitrekenen hoeveel theelepeltjes dat je nodig hebt voor je hele voorraad.

    #60232 Reageer

    Ilex
    Gast

    Misschien helpt het als je jouw recept even plaatst?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Wijn heeft zure smaak
Je informatie:




Pin It on Pinterest