• Dit onderwerp is leeg.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #48563 Reageer

    koen romeijn
    Gast

    Hallo, wie heeft de middelen en capaciteit om mijn druiven naar een wijn te transformeren. Ik wil ze dit jaar eens niet in de kliko gooien maar gebruiken. Omgeving Haarlem, hoeveelheid onbekend. Wel graag zsm reactie voordat de spreeuwen ze aanvreten.

    #48745 Reageer

    Alrik
    Gast

    Wat zonde dat niemand hier op heeft gereageerd!

    #48840 Reageer

    bobby
    Gast

    Ha Koen,

    Waarom probeer je het zelf niet eens? geen idee over hoeveel je het hebt maar ven druiven is niet heel moeilijk en in feite zit je daar het met de beste vrucht ervoor.

    Druiven los in emmer en wassen, pureren met de hand, giststarter klaarzetten om zeker te zijn van een snelle startende gisting.
    Pecto erbij om cellen te doorboren, beetje sulfiet ontsmetten, staat op potje hoeveel.
    Na een paar dagen wat sap testen op hoeveelheid suiker en eventueel aanpassen met suiker, wellicht wat citroenzuur erbij, en als de suiker is opgelost de starter erbij.
    Afgedekt ( goed ) laten staan voor een paar degen en steeds even roeren.
    Na een paardagen zeven/filteren met nijlonzak, en in de fles(en).
    Laten uitgisten en hopeta, in de flesjes.
    Direkt drinken en uiteraard ook bewaren, dan kan je goed het verloop in kwaliteit merken/proeven.

    Zo had ik ooit rijstwij ( soort van ) gemaakt en die was op zijn best bij de laatste fles na 5 jaar… dat is dan wel weer jammer. Maar wel leerzaam.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Wie helpt mij wijn maken
Je informatie:




Pin It on Pinterest