- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 3 jaren, 11 maanden geleden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Goedenavond.
Ik maak voor het eerst wijn van de blauwe/rode druiven uit de tuin. Helaas heb ik niet eerst gelezen en onderzoek gedaan. Nu hebben wij dus de druiven geplukt en geplet. We hebben het sap bewaard en de schil+pitten weg gegooid.
Kan ik nu nog wel wijn maken met het sap? Heb zo’n starterspakket met ingrediënten in huis.
Weet je wat voor druiven het zijn? Wil je witte wijn of rode wijn maken?
Dat gaat een witte wijn worden. Sap van blauwe druiven is ook wit, voor rode wijn wordt de kleur onttrokken uit de meegistende pulp.
Geen pulp?: niks mis mee, maar je krijgt dus een witte wijn. Veel witte wijn wordt van blauwe druiven gemaakt (Blanc de noirs). Van witte druiven krijg je uiteraard altijd witte wijn (Blanc de blancs).