• Dit onderwerp is leeg.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #48549 Reageer

  Karin
  Gast

  Hallo,

  Ik heb nu 17,5 kilo schoongemaakte druiven. Ik gok erop dat dit straks,na de open gisting en nadat ik de koek eraf geschept heb, 10 liter sap heb. Dat zou dan mooi passen in een gistingsfles van 10l. Maar wat als ik de 10 liter niet haal?

  Alvast dank voor jullie antwoord.

  #48570 Reageer

  bracke kurt
  Gast

  beste Karin ,

  ik heb half oktober 20kg. druiven schoongemaakt en na het overgieten/uitpersen van de most hou ik iets meer dan 15 L. sap over

  #48673 Reageer

  Bart Kuijper
  Gast

  Beste Karin,

  Je zou de fles aan kunnen vullen met een beetje afgekookt en afgekoeld water. Maar dan is je druivenwijn niet ‘puur’ meer.
  Hetzelfde zou je kunnen doen met appelsap (helder). Dit heeft een redelijk neutrale smaak. Maar ook dan heb je geen ‘pure’ druivenwijn meer.
  Wat ik ooit gedaan heb ik de fles aangevuld met 100% puur druivensap uit de supermarkt. Let er wel op dat je echt de 100% pure vruchtensap gebruikt.

  Ook een oplossing is door kleine glazen knikkers onderin de fles te doen. Uiteraard eerst goed schoongemaakt met sanitizer. Je hebt dan minder volume in de fles en kan dan netjes uitkomen met een most van minder dan 10liter.

  Ook even een andere tip. Na elke overheveling blijft er steeds iets minder most/wijn over. Je zult dus toch altijd iets aan moeten vullen. Na de 1e gisting kun je dit eventueel ook met een andere wijn.

  #58999 Reageer

  Hendrik
  Gast

  Je kan fles aanvullen met glazen knikkers.
  Geen smaakvervuiling.
  Uiteraard wel schone:-)

  #59000 Reageer

  Hendrik
  Gast

  Je kan fles aanvullen met glazen knikkers.
  Geen smaakvervuiling.
  Uiteraard wel schone:-)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Wat als hoeveelheid sap onvoldoende om gistingsfles goed te vullen?
Je informatie:
Pin It on Pinterest