2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #60240 Reageer

    Patrick
    Gast

    Hallo,
    Ik heb door verwarring bij het bottelen van 20 witte wijn 1g sulfiet per liter ipv 0,1g per liter gebruikt. Ik neem aan dat dit onomkeerbaar is en de wijn wel goed zal bewaren maar niet meer drinkbaar is.

    Kan ik de wijn met teveel sulfiet evt gebruiken bij het aanmaken van nieuwe wijn als vervanger bij de gisting en het bottelen. Bv. in een verhouding van 1 liter wijn met oversulfiet per 10 liter nieuw sap (wijn).
    Alvast bedankt en mvg,
    Patrick

    #60244 Reageer

    mistervino
    Sleutelbeheerder

    Wat vervelend om te lezen. Deze 20 gebottelde flessen met te veel sulfiet kun je het beste wegdoen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Te veel sulfiet gebruikt
Je informatie:




Pin It on Pinterest