- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 6 jaren geleden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
In stap 3 van het e boek word gesproken over 1kg suiker voor 10 ltr most voor 12% alc
Echter in de volgende stappen komt er steeds weer suiker bij
Is dit bovenop die 10 ltr in stap 3 ?
De extra suiker toevoeging viel mij ook op…snap het ook niet al die extra suiker…. Is dat alleen voor de wijn zoeter te krijgen IPV droge wijn…of om te vergisting op gang te houden….mbt malolactische gisting ….begint die dan wel??
Bij stap 3 geef ik het volgende voorbeeld: Rijpe druiven met een suikergehalte van +/- 1,4 KG per 10 liter. Om bij volledige vergisting op 12% alcohol uit te komen, moet er 1 KG kristalsuiker per 10 liter most bij.
Ik verdeel dit in een paar stappen om de gisting goed op gang te houden, namelijk;
In totaal mag er niet meer dan 1 KG kristalsuiker per 10 liter bij!