Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Mister Vino 4 maanden geleden.

  • Auteur
    Berichten
  • #49026 Reactie

    Philippe

    In stap 3 van het e boek word gesproken over 1kg suiker voor 10 ltr most voor 12% alc
    Echter in de volgende stappen komt er steeds weer suiker bij
    Is dit bovenop die 10 ltr in stap 3 ?

  • #49285 Reactie

    Claudia

    De extra suiker toevoeging viel mij ook op…snap het ook niet al die extra suiker…. Is dat alleen voor de wijn zoeter te krijgen IPV droge wijn…of om te vergisting op gang te houden….mbt malolactische gisting ….begint die dan wel??

  • #49297 Reactie

    Mister Vino
    Sleutelbeheerder

    Bij stap 3 geef ik het volgende voorbeeld: Rijpe druiven met een suikergehalte van +/- 1,4 KG per 10 liter. Om bij volledige vergisting op 12% alcohol uit te komen, moet er 1 KG kristalsuiker per 10 liter most bij.

    Ik verdeel dit in een paar stappen om de gisting goed op gang te houden, namelijk;

    • Bij stap 4, 1x 500 gram suiker korrels;
    • Bij stap 5, 1x 250 gram en 2x 125 gram suikerstroop.

    In totaal mag er niet meer dan 1 KG kristalsuiker per 10 liter bij!

Reageer op: suiker toevoegen
Mijn informatie: