- Dit onderwerp bevat 4 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 3 jaren, 2 maanden geleden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Voorheen maakte ik wijn van drijven en verkreeg de most d.m.v. een sappan. De wijn is nooit lekker gelukt.
Nu wil ik het proberen zoals Mister Vino het doet, dus persen. Mijn vraag is:
kan je de most ook verkrijgen door een sapcentrifuge en klopt het dat de wijn middels de sappan niet lekker wordt?
Most vanuit een sappan heeft vaak een metaalachtige bijsmaak. Een sapcentrifuge is wel geschikt en heeft geen bijsmaak.
Goedemiddag,
Ik heb sap van de stoomextracto. Hier wil ik wijn van maken. Heeft u een goed recept voor dit soort sap?
Bijvoorbaat dank
In het verleden heb ik van extractor sap al eens wijn gemaakt, maar dat was niet te drinken. Met persen in een open vast ging beter, maar het zou toch moeten lukken met dit shirt sap!?
In het verleden heb ik van extractor sap al eens wijn gemaakt, maar dat was niet te drinken. Met persen in een open vat ging beter, maar het zou toch moeten lukken met dit soort sap!?