- Dit onderwerp bevat 3 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 5 maanden, 2 weken geleden door
.
- AuteurBerichten
MarnixGastGoedemiddag,
Ik ben helemaal nieuw in de wereld van het wijn maken en ben dan ook dit jaar voor het eerst aan de slag gegaan met blauwe druiven uit eigen tuin.
Nu heb ik het stappenplan op deze site tot de letter gevolgd en leek het er een hele tijd op dat het een prima wijn ging worden.Echter bij het proeven een aantal weken geleden bleek dat er veel prik/koolzuur in de wijn zit. Ook schuimt ie behoorlijk bij het over/in schenken.
Verder is de rode wijn helemaal helder en is de suiker volledig omgezet naar alcohol. Ook de smaak is niet verkeerd al is er wel een duidelijke ‘gist-smaak’ aanwezig..
Iemand tips of informatie om de wijn nog te redden of om dit een volgende keer te voorkomen?
MarnixGastNa uitblijven van reacties heb ik op geheel onorthodoxe wijze de wijn in een grote pan gegoten en de mixer erin gezet. Na een tijdje mixen en hevig schuimen is alle koolzuur verdwenen. Nu maar hopen dat er geen oxidatie optreedt.. (fingers crossed)
MarnixGastIk vind het hier veel te stilletjes op dit forum dus ik ga maar eens een andere opzoeken.
Houdoe en de groeten!
Piet de haanGastMarnix snel een ander forum zoeken oude wijnpiraat!
- AuteurBerichten