- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 7 jaren geleden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Hoi,
Ik ben aan de slag gegaan, maar besef net dat ik na toevoegen van giststarter en helft van wijngist geroerd heb ipv de gist bovenop laten liggen. Gevolg is nu dat 24 uur na toevoegen van giststarter er nog geen pulpgisting is.
Wat doe ik, alsnog gist strooien of straks suiker toevoegen en tweede helft van gist strooien en beste van hopen?
Groeten
Chris
Hallo!
Ik ben aan de slag gegaan met het maken van rode wijn. Ik ben bezig met het gisten en nu zag ik in de handleiding staan dat je na 24 / 48 uur nog 500 gram suiker moet toevoegen aan de most? Waarom is dit en krijg je dan niet een ander alcohol percentage?
Groeten paul