- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 9 jaren, 6 maanden geleden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Iemand die hier meer van af weet?
Ik wil rode (en later ook witte) wijn gaan maken die écht lang houdbaar is.
Maar via google kom ik er niet achter welke kurk hier nu eigenlijk geschikt voor is…
Ik vind wel wat info, over kwaliteit 1,2,3,4 en ‘super’, maar die waarborgen kennelijk houdbaarheden tot max 5 jaar.
Welke kurk is nou geschikt voor 25,50,100 jaar???
Alvast dank aan degeen die het weet
vr gr Eric
Volgens mij is kurk lang houdbaar, mits nat gehouden. daarom liggen flessen wijn. Uiteraard speelt de “dichtheid” van de kurk ook mee.
Zelf gebruik ik plastic wijndoppen zoals van champagne. flessen zijn stapelbaar (met een kartonnen blad tussen de lagen) en tot nog toe goed houdbaar.
Mijn oudste wijn is amper 5 jaar, dus of plastic doppen ook 25 jaar of langer meegaan weet ik niet, maar ik twijfel dan ook aan de wijn zelf!
Ik vind het zonde om een goede wijn zo lang weg te zetten. Wijn is in mijn beleving om te drinken, niet om te bewaren.