3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #57897 Reageer

    Frans
    Gast

    Hallo,

    Voor het eerst besloten om zelf wijn te maken van de boskoop druif achter in onze tuin. Alles loopt tot nu toe op rolletjes.
    – Most 5 dagen
    – Geperst en in gistingsfles
    – Na bijna 2 weken overgeheveld
    – Geproefd. Behalve misschien ietwat te hoog alcohol percentage tevreden

    Alleen de kleur bevalt me niet. Het is iets tussen ride wijn en rosé in. pink / magenta

    Iets fout gedaan? Kan ik dit herstellen? Trekt het nog bij?

    Alle tips en adviezen zijn welkom.

    Groeten, Frans

    #58354 Reageer

    henkg
    Gast

    Boskoop glory is niet echt geschikt voor een echt rode wijn. Eigenlijk helemaal niet goed geschikt voor wijn. Resultaat is het best te hachelen als gekoeld, bij mooi weer.
    O ja: 5 dagen pulpgisting is veel te kort voor Boskoop glory.

    #60253 Reageer

    Ger Heuts
    Gast

    Hoi,
    Ook ik heb een paar adressen waar ik elk jaar Boskoop Glorie kan plukken. Eerst geprobeerd om met toevoeging van zwarte bessensap de kleur donkerder te krijgen, maar Boskoop Glorie is inderdaad geen wijndruif. Omdat ik de lat niet zo hoog leg en de wijn voornamelijk zelf drink, maak ik er een voor mij best te pruimen rosé van. Die is gekoeld heel goed te drinken. Als je een pers hebt, dan kun je de druiven ook meteen persen en er witte wijn van maken. Niet te hard persen, anders krijgt de wijn toch een heel licht roze kleurtje.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: kleur rode wijn
Je informatie:




Pin It on Pinterest