- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 1 jaar, 10 maanden geleden door Ger Heuts.
- AuteurBerichten
FransGastHallo,
Voor het eerst besloten om zelf wijn te maken van de boskoop druif achter in onze tuin. Alles loopt tot nu toe op rolletjes.
– Most 5 dagen
– Geperst en in gistingsfles
– Na bijna 2 weken overgeheveld
– Geproefd. Behalve misschien ietwat te hoog alcohol percentage tevredenAlleen de kleur bevalt me niet. Het is iets tussen ride wijn en rosé in. pink / magenta
Iets fout gedaan? Kan ik dit herstellen? Trekt het nog bij?
Alle tips en adviezen zijn welkom.
Groeten, Frans
henkgGastBoskoop glory is niet echt geschikt voor een echt rode wijn. Eigenlijk helemaal niet goed geschikt voor wijn. Resultaat is het best te hachelen als gekoeld, bij mooi weer.
O ja: 5 dagen pulpgisting is veel te kort voor Boskoop glory.
Ger HeutsGastHoi,
Ook ik heb een paar adressen waar ik elk jaar Boskoop Glorie kan plukken. Eerst geprobeerd om met toevoeging van zwarte bessensap de kleur donkerder te krijgen, maar Boskoop Glorie is inderdaad geen wijndruif. Omdat ik de lat niet zo hoog leg en de wijn voornamelijk zelf drink, maak ik er een voor mij best te pruimen rosé van. Die is gekoeld heel goed te drinken. Als je een pers hebt, dan kun je de druiven ook meteen persen en er witte wijn van maken. Niet te hard persen, anders krijgt de wijn toch een heel licht roze kleurtje.- AuteurBerichten