• Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 8 jaren geleden door Misha.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #835 Reageer

    Misha
    Gast

    Ik heb de druiven gewassen en tot 6 liter pulp geknepen.
    Hier heb ik enzymen bij gedaan en een dag laten staan in een gist emmer met waterslot.
    Daarna heb ik de afgemeten hoeveelheid gist erbij gedaan en de emmer met pulp 6 dagen laten gisten.
    Het waterslot was constant aan het borrelen.

    Ik kwam er helaas toen pas achter dat ik als eerste het suikergehalte en zuurgehalte had moeten meten en heb dus geen suiker meer toe kunnen voegen.
    (ik heb ergens gelezen dat wanneer je wijndruiven gebruikt het toevoegen van suiker eigenlijk niet nodig is)

    In een persnet hebben we de pulp uitgeknepen en het sap opgevangen in de gistemmer.
    De volgende dag hebben we het sap (4,5 liter) overgegoten in een 5 liter gistfles maar we hebben niet alle gist van de bodem meegegoten.

    Het oogt nu wel goed (wordt helder) en bij het overgieten rook je duidelijk alcohol maar het sinds het sap/wijn in de gistfles zit doet het waterslot niets meer.

    Is dit normaal of ben ik toch de fout in gegaan?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Ik heb een vraag over het maken van wijn van muskaatdruiven
Mijn informatie:




Pin It on Pinterest