- Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 3 jaren, 9 maanden geleden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Beste wijnvrienden,
Zelf ben ik net begonnen met het maken van wijn, al zeg ik het zelf nog een rookie. Na het uitproberen van verschillende wijnen ben ik nu volop aan de gang met honingwijn ook wel mede genoemd.
Hierbij stuit ik wel op wat problemen. Hoor veel verschillende reacties over of je honing vooraf moet koken of niet. Vanwege gifstoffen vrijkomen of niet. Ik hoop dat iemand met verstand ervan mij kan vertellen wat de juiste oplossing is.
Daarnaast liep ik met het probleem dat mijn mede beschimmeld was geraakt. Op andere sites hoor ik verschillende dingen dat het komt door te weinig alcohol, niet goed ontsmet, niet goeie kamer termperatuur. Mijn vraag is dan ook wat voor oplossing is hierbij mogelijk en kan ik de mede bewaren of weggooien?
Met vriendelijke groet,
Jan de wijnmaker