- Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 4 jaren, 9 maanden geleden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Beste,
Niet echt een vraagje over wijn maken maar wel over het onderhoud van een houten ton.
Ik ben sinds een week een nieuw houten vat aan het spoelen, om het meeste bruin en eik smaak er uit te krijgen. Het vat is mooi dicht maar bovenaan aan de opening blijft het vat langs de buitenkant erg nat. Het lijkt maar niet op te drogen en zo begint er zich ook wat schimmel te vormen.
Ik ga het vat gebruiken voor de vergisting van een Lambiek bier en nu maak ik me wat zorgen dat dit ook niet zal drogen als het wort er in gaat en dat de schimmel (waarschijnlijk niet de goede) zal verder zetten.
Hebben jullie dit soms voor bij het schoonmaken van de vaten of gaan jullie anders te werk?
Hieronder vind je nog een foto.
Alvast bedankt.
[IMG]https://www.mupload.nl/img/fz4dz5r8.jpg[/IMG]