- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 9 jaren, 8 maanden geleden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
De citroenzuur, pecto enzymen, wijngist en de sulfiet zijn over datum, kan dat kwaad??
met vriendelijke groet h. torenvlied
Citroenzuur op zichzelf is een middel om zaken langer houdbaar te maken, dus als het niet geklonterd is, is het mijns inziens geen probleem. Evenzo de gist, als het nog mooi korrelig is (bij korrelgist) of goed vloeibaar en homogeen (bij vloeibaar gist) lijkt het mij nog te gebruiken. Zelf gebruik ik altijd bakkersgist, dit gaat uit de zak in een grote afsluitbare pot en kan daar maanden of jaren in blijven….
Pecto gebruik ik heel weinig, en gaat bij mij al jaren mee. Ik kijk niet naar een datum, maar naar het product zelf….
Sulfiet gebruik ik NOOIT.