• Dit onderwerp bevat 3 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 6 jaren geleden door Johanna.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #866 Reageer

  Bram van de Gevel
  Gast

  Bedankt voor je leuke website, erg informatief en mooi opgezet. Daarnaast ook een vraag. Ik wil graag wijn gaan maken en droom er al lang over, maar hoe kom je aan druiven? Heb je tips voor welke soort en waar je deze kunt kopen? Wat zijn jou ervaringen hiermee?

  #1384 Reageer

  Jeroen Snoek
  Gast

  Kopen (erg duur).Of zelf kweken.Ik had al jaren zoals zovelen 2 druivenstruiken in m’n tuin.1 Boskoops Glorie en 1 Witte vd Laan.Die laatste doet weinig maar de Boskoops hangt elk jaar vol.Niet genoeg voor 10 liter maar gelukkig heb ik in mijn kennissenkring ook nog mensen die wat struiken hebben. Dus zo scharrel ik wat bij elkaar.Ik let niet echt op de soorten en gooi dus alles op 1 hoop.Voor rode wijn alleen blauwe druiven natuurlijk en voor witte wijn zijn alle druiven, wit of blauw welkom.
  Ik zou beginnen met een paar struiken te planten, al zal het dan nog minimaal 2jaar duren voor je kunt oogsten van je eigen struiken. Maak een mooie pergola die de hele dag of iig een groot deel daarvan in de zon staat en zet laat via de palen de struiken daar over heen groeien. Totdat je kunt oogsten ben je aangewezen op je kennissen of winkels.Ook kun je via webwinkels van wijnmakers druivenconcentraat kopen.

  #49143 Reageer

  Vera De Clercq
  Gast

  Jeroen, ik zie dat u Boskoops Glorie hebt.
  Vindt u het een goede wijndruif? De gist is uitgewerkt, maar lekker is het drankje niet te noemen, het is zeker geen azijn, maar we vragen ons af of dit ooit nog in orde komt.
  Weet u of de smaak nog kan wijzigen?

  #49261 Reageer

  Johanna
  Gast

  Hallo
  Wij hebben ongeveer 600 druivenstruiken. Solaris en marechal foch. Belang?
  E willen ze graag kwijt. Momenteel vol met druiven. Mogen ook geplukt. Woonachtig in Nuis Groningen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Hoe kom je aan druiven?
Je informatie:
Pin It on Pinterest