Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Johanna 11 maanden, 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #866 Reactie

  Bram van de Gevel

  Bedankt voor je leuke website, erg informatief en mooi opgezet. Daarnaast ook een vraag. Ik wil graag wijn gaan maken en droom er al lang over, maar hoe kom je aan druiven? Heb je tips voor welke soort en waar je deze kunt kopen? Wat zijn jou ervaringen hiermee?

 • #1384 Reactie

  Jeroen Snoek

  Kopen (erg duur).Of zelf kweken.Ik had al jaren zoals zovelen 2 druivenstruiken in m’n tuin.1 Boskoops Glorie en 1 Witte vd Laan.Die laatste doet weinig maar de Boskoops hangt elk jaar vol.Niet genoeg voor 10 liter maar gelukkig heb ik in mijn kennissenkring ook nog mensen die wat struiken hebben. Dus zo scharrel ik wat bij elkaar.Ik let niet echt op de soorten en gooi dus alles op 1 hoop.Voor rode wijn alleen blauwe druiven natuurlijk en voor witte wijn zijn alle druiven, wit of blauw welkom.
  Ik zou beginnen met een paar struiken te planten, al zal het dan nog minimaal 2jaar duren voor je kunt oogsten van je eigen struiken. Maak een mooie pergola die de hele dag of iig een groot deel daarvan in de zon staat en zet laat via de palen de struiken daar over heen groeien. Totdat je kunt oogsten ben je aangewezen op je kennissen of winkels.Ook kun je via webwinkels van wijnmakers druivenconcentraat kopen.

 • #49143 Reactie

  Vera De Clercq

  Jeroen, ik zie dat u Boskoops Glorie hebt.
  Vindt u het een goede wijndruif? De gist is uitgewerkt, maar lekker is het drankje niet te noemen, het is zeker geen azijn, maar we vragen ons af of dit ooit nog in orde komt.
  Weet u of de smaak nog kan wijzigen?

 • #49261 Reactie

  Johanna

  Hallo
  Wij hebben ongeveer 600 druivenstruiken. Solaris en marechal foch. Belang?
  E willen ze graag kwijt. Momenteel vol met druiven. Mogen ook geplukt. Woonachtig in Nuis Groningen

Reageer op: Hoe kom je aan druiven?
Mijn informatie: