- Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 3 jaren, 11 maanden geleden door Simon.
- AuteurBerichten
SimonGastHallo allemaal. Ik schrijf jullie omdat mijn wijn 21% alcohol blijkt te bevatten. Graag ontvang ik jullie tips en inzichten over hoe dit kon gebeuren en wat ik nu moet doen. Het is de eerste keer dat ik dit probeer dus het is nog vrij nieuw voor me.
Startwaarden:
Druif: Chardonnay
Suikergehalte: 1140.
Zuurgraad: 5.5
Na toevoegen wijnsteenzuur: +-7.5Logboek
19.9: Start gisting (wijngist + activator). Deel van bezinksel in de koelkast gezet.
20.9: toevoegen gistvoeding fles A (vanwege zwavelgeur)
24.9: toevoegen bezinksel uit koelkast.
26.9: Fles A: alcoholpercentage 21%. Fles B: alcoholpercentage 16%. Suikerwaarde: 1005. Eerste keer overgeheveld, staat nu weer in twee flessen met allebei een waterslot.Temperatuur tijdens het gisten schommelde trouwens tussen de 20 en 21 graden.
Vragen:
1. Denk je dat door gistvoeding in fles A een alcoholpercentage van 21% is bereikt?
2. Moet ik de wijn met 21% alcohol weggooien?
3. Moet ik, gezien de alcoholpercentages en de rest suikerwaarde, de wijn bottelen of het gistingsproces stoppen? Of kan ik ze gewoon een tijdje in de gistflessen met waterstop laten klaren?Misschien hoor ik wat van jullie!
- AuteurBerichten