1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #57394 Reageer

    F.
    Gast

    Beste mensen, ik ben net begonnen te experimenteren met wijn maken. Nu heb ik het most geperst en wilde gist en gistvoedingszout toevoegen. Aanvankelijk had ik de rode wijn gist (bioferm rouge) toegevoegd als erin gestrooid. Echter tegen het eind van het overhevelen naar gistingsflessen kwam ik korreltjes tegen welke leken op de gistkorrels. Ik heb toen nog van een klein beetje gist wat over was een giststarter gemaakt. Deze heb ik ‘op het oog’ alsnog toegevoegd een paar druppels per fles.
    Nu is het gistingsproces wel gewoon gestart, maar na een week gestopt nu. Is dat normaal of is er wat misgegaan? En kan/ moet ik dan een 2e keer een giststarter maken en toevoegen of kan dit juist kwaad?

    Is er iemand die me advies kan geven?

    Dank!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Gisting wel of niet gelukt?
Je informatie:




Pin It on Pinterest