• Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #59644 Reageer

  Leendert
  Gast

  Ha wijnkenners. Onlangs ben ik begonnen met mijn eerste keer wijn maken. De oogst uit eigen tuin van zorgde voor 1,3 liter most. Hier heb ik suikerstroop (135 gr kristalsuiker in gekookt water) en 32gr giststarter aan toegevoegd zodat ik op 1,5 liter most uitkwam. Dit heb ik weggezet bij ongeveer 22 graden in een 5l gistingsfles. De eerste 3 dagen was het hevig aan het gisten, inmiddels is het gisten gestopt, het waterslot geeft een even balans aan en de most is al behoorlijk helder. Hier heb ik een aantal vragen over.
  1 Ik lees op dit forum dat een gistingsfles eigenlijk aangevuld moet worden totdat i vol zit. Heb ik dat verkeerd gedaan? en wat gaat er dan mis? Waarom zou dit moeten?
  2 Ik dacht eigenlijk dat het gisten langer zou duren, namelijk 2-3 weken. Nu is het dus gestopt. Kan ik nu beginnen met klaren of moet ik de gisting weer op gang helpen door iets toe te voegen?
  3 In mijn oogst zaten ook een paar blauwe druiven. Mijn bedoeling was witte wijn te maken, dus heb ik de schil en pitten zo snel mogelijk na persen eruit gefilterd. Toch heeft de most een rode kleur. In het begin leek het wel tomatensap, nu is het al wat helderder geworden en heeft het de kleur van rose. Is dit erg?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Gisting stopt na 5 dagen
Mijn informatie:
Pin It on Pinterest