• Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #863 Reageer

    Jan Kraan te Katwijk a/d Rijn
    Gast

    Ik heb wijn gemaakt van druiven (glorie van Boskoop)
    Hij is nu geheel geklaard, maar doordat mijn alcometer niet goed werkte, is het alcoholpersentage nu opgelopen tot 14% Ook smaakt de wijn een beetje “sterk”
    Wat kan ik hieraan doen?

    #1381 Reageer

    Jeroen Snoek
    Gast

    Ik had precies hetzelfde met dezelfde druiven. 14% is niks mis mee.Ik ben met een monster vd wijn naar de Wijkgaard in Meteren geweest want ik vond de wijn te zuur.Ik heb het daar laten testen en de zuurgraad was 8.Deze moet bij rode wijn tussen de 5 en 6 zijn.Ik heb toen Acidex meegekregen om de wijn te (gedeeltelijk)ontzuren.Er zit een goede gebruiksaanwijzing bij.Een maand later heb ik gebotteld. En het smaakt best goed.En dat voor de 1e keer.Ik raad je aan om jouw wijn gewoon een keer te laten testen bij een wijnmakerswinkel.Kost in de regel niks.Ook geven dit soort winkels vaak cursussen. Ik ben iig van plan dat deze zomer nog te doen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Alcoholpersentage opgelopen tot 14%, wat te doen?
Je informatie:




Pin It on Pinterest