- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 10 jaren, 7 maanden geleden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Ik heb wijn gemaakt van druiven (glorie van Boskoop)
Hij is nu geheel geklaard, maar doordat mijn alcometer niet goed werkte, is het alcoholpersentage nu opgelopen tot 14% Ook smaakt de wijn een beetje “sterk”
Wat kan ik hieraan doen?
Ik had precies hetzelfde met dezelfde druiven. 14% is niks mis mee.Ik ben met een monster vd wijn naar de Wijkgaard in Meteren geweest want ik vond de wijn te zuur.Ik heb het daar laten testen en de zuurgraad was 8.Deze moet bij rode wijn tussen de 5 en 6 zijn.Ik heb toen Acidex meegekregen om de wijn te (gedeeltelijk)ontzuren.Er zit een goede gebruiksaanwijzing bij.Een maand later heb ik gebotteld. En het smaakt best goed.En dat voor de 1e keer.Ik raad je aan om jouw wijn gewoon een keer te laten testen bij een wijnmakerswinkel.Kost in de regel niks.Ook geven dit soort winkels vaak cursussen. Ik ben iig van plan dat deze zomer nog te doen.